קישורים פנימיים בתוך האתר: איך זה תורם לקידום אתרים?
קישורים פנימיים הם בסיס בתהליך של קידום אתרים באינטרנט, במאמר נפרט מה היתרונות שלהם מול מנועי החיפוש, מול הגולשים ואי מומלץ לעשות את זה נכון

קישורים פנימיים בתוך האתר הם לינקים בתוך האתר מעמוד אחד לעמוד אחר. אז מה בעצם הטעם לשתול לינקים בתוך האתר? אופטימיזציה בתהליך של קידום אתרים כמובן. רשת האינטרנט בנויה על תכנים שמפנים את הגולשים לתכנים אחרים וכן הלאה. קישורים פנימיים בתוך האתר וקישורים בכלל נותנים לגולשים באתר ולמערכת של מנועי החיפוש השונות מגוון יכולות שמועילות לתהליך הקידום והופכות אותו לאפקטיבי יותר בצורה משמעותית.
איך קישורים פנימיים מועילים לתהליך של קידום אתרים?
מערכת נכונה של קישורים פנימיים מסייעת למנועי החיפוש במטרה לקבוע אילו אתרים ותכנים ראויים להגיע לדירוגים גבוהים ולהיות נגישים יותר לגולשים, בנוסף קישורים פנימיים מנגישים לגולשים את התוכן המצוי באתר מה שמגדיל את משך השהייה שלהם באתר (דבר שגם תורם לדירוג של האתר בגוגל) ומיעיל את הזמן שלהם בחיפוש אך תוכן איכותי ורלוונטי. בנוסף הנה כמה יתרונות בולטים לקישורים פנימיים בהיבט של קידום אתרים:
1. שיפור חווית המשתמש בעזרת הקישורים:
דמיינו סיטואציה בה אתם גולשים באתר ובדף אחד מוצג בפניכם כל המידע המצוי באתר, החל מרשימת מוצרים\ שירותים, תיאורים, מדיניות, מידע על אספקה ומשלוחים, ועד למידע על יצירת קשר, אודות העסק, מאמרים רלוונטיים ועוד ועוד.. האם חווית המשתמש היא נעימה ונוחה? חד משמעית לא.
המידע באתר חייב להיות מסודר ומונגש בצורה נוחה לגולשים ככה שחווית המשתמש להם תגרום להם לבלות יותר זמן באתר שלנו ואפילו לחזור שנית. עם העמסת מידע על הגולשים הם עלולים לצאת ממיקוד ובכך לפספס מידע או לאבד עניין במוצר או השירות אותו רצו לרכוש כאשר נכנסו לאתר.
התפקיד העיקרי של הקישורים פנימיים מול הלקוחות הפוטנציאלים הוא לעזור לחלק בצורה נוחה ונכונה את התוכן באתר ולאפשר לגולשים לבחור בתוכן הרצוי להם באותו רגע.
2. חשיפת מנועי החיפוש לאינדוקס מהיר יותר של דף חדש:
הגולשים הם לא היחידים להם הקישורים הפנימיים עוזרים, גם מנועי החיפוש משתמשים בהם. על מנת שדף מסוים יגיע לתוצאות החיפוש של גוגל עליו להיות מאונדקס במנוע החיפוש הגדול ביותר. כדי שעמוד מסוים יאונדקס קודם כל מנוע החיפוש צריך בכלל לגלות אותו, לשם כך מתבצע תהליך 'הזחילה'.
הקישורים הפנימיים הם בעצם אחד המנועים התורמים לתהליך הזחילה להתרחש, 'הזחלנים' של מנוע החיפוש משתמשים בקישורים הפנימיים כדי לגלות עמודים חדשות שנוצרו באתר קיים או עמודים בהם נעשה שינוי בתוכן ונדרש אינדוקס חדש.
בעצם, ככל שתטמיעו יותר קישורים פנימיים באתר אתם עוזרים לזחלנים לגלות מהר יותר את התוכן שפרסמתם מה שיאפשר קידום מהיר יותר של אותו תוכן במנעי החיפוש השונים.
3. בניית דיפרנציאציה (הפרדה) בין הדפים באתר:
אחד הגורמים המובילים להצלחת התהליך של קידום אורגני הוא יצירה של דיפרנציאציה (הפרדה) בין הדפים השונים באתר. על מנת לעזור לזחלנים של מנועי החיפוש לדעת אילו עמודים חשובים יותר באתר ואילו חשובים פחות, כל זאת על מנת שהם יכוונו דפים מסוימים למילות מפתח פופולריות יותר ודפים אחרים לביטויי זנב ארוך ספציפיים יותר.
ככל שלדף מסוים יהיו יותר קישורים פנימיים ככה מנועי החיפוש יבינו כי הדף הזה חשוב יותר ומכוון יותר לנושאי חיפוש פופולריים יותר. בדרך כלל מייצרים את הקישורים הפנימיים לקטגוריות באתר כדי לייעד את עיקר התנועה האורגנית לשם.
4. חידוד המסר והעברתו על ידי גיבוי ממידע נוסף על ידי קישורים:
בנוסף לכל, קישורים פנימיים מסייעים להגדלת שיעורי ההמרה של הלקוחות באתר. אם לקוח מעוניין לרכוש מוצר מסוים או שירות דרך האתר הוא יכול להיעזר בקישורים אלו כדי לקבל מידע רלוונטי אודות העסק, התנאים והמוצר. הקישורים יכולים לשמש כמידע נוסף, גיבוי או פרטים נוספים רלוונטיים כמו שעות עבודה של העסק וכו'.
המידע הנוסף הזה תורם להחלטת הגולש בסופו של דבר להפוך ללקוח משלם ולבחור דווקא בעסק שלנו מבין כל המתחרים באותו התחום בשוק.
5. חידוד הקשרים בין המידע השונה באתר:
בין הדפים השונים באתר ישנם הקשרים שונים אותם ניתן לחדד ולטפח בעזרת שימוש נכון בקישורים פנימיים. לדוגמא: הפנייה מתוך מאמר מסוים לדף של הכותב או למאמר אחר באותו נושא. בנוסף ישנה האפשרות להטמיע קישורים על פי בסיס של מיקום גאוגרפי, כלומר, עמודים המחלקים את הארץ לפי אזורי החלוקה או המיקום של העסק על בסיס אזורים גאוגרפיים כללים יורת, דבר זה מנגיש ללקוח שלנו את המוצר אותו אנו מוכרים. במקרה זה הקישורים עוזרים למנועי החיפוש להבין את המטרה של כל דף ודף באתר.
אז איך מטמיעים נכון קישורים פנימיים באתר?
עכשיו, שאנחנו יודעים כמה זה חשוב להטמיע קישורים פנימיים עד מנת לשפר את תהליך קידום האתרים האורגני וכדי לשפר את חווית המשתמש נשאלת השאלה איך לעשות את זה נכון?
אז קודם כל הכי חשוב זה לשים לב למיקום בהם מוטמעים הקישורים, על הקישורים להיות במקומות רלוונטיים ובולטים על מנת למשוך את הגולשים ללחות עליהם. חשוב לשים לב לחלוקה נכונה לקטגוריות ולדיפרנציאציה בין הדפים השונים באתר. דבר נוסף וחשוב לא פחות הוא לא להטמיע את הקישורים בצורה שקופה וברורה מדי כדי שההפניה לדף מסוים לא תהיה מוגזמת.