יהדות וקבלה
עוגת בננה טבעונית – מתכונים לעוגות פרווה הכי שוות ובריאות שיש
עוגת בננה טבעונית היא אחת העוגות פרווה היותר טעימות שיצא לכם לטעום והיא ממש קלה להכנה. בואו למצוא את המתכונים לעוגות שלא תוכלו להפסיק לאכול
עוגת בננה היא עוגה פשוטה וקלה להכנה, בתוספת של גלידה וניל ליד מדובר בקינוח מעולה ומפנק לסיום של כל ארוחה או לפינוק כיפי לצד כוס תה איכותי. במיוחד בשביל הטבעונים שבנינו או למי שרוצה להתפנק בעוגה טבעונית טעימה או עוגת בננה פרווה אספנו מתכונים לעוגות מעולות שאתם פשוט חייבם לנסות להכין בבית!
מתכונים לעוגות, עוגת בננה טבעונית –
מצרכים –
- ארבע בננות בשלות
- שליש כוס חלב סויה \ תחליף אחר שאתם אוהבים (שקדים או אורז)
- חצי כוס סוכר חום \ סוכר קוקוס
- חצי כוס סילאן \ מייפל
- כפית חומץ
- כוס קמח כוסמין \ חיטה מלאים
- כוס קמח כוסמין \ חיטה לבנים
- חצי כפית קינמון
- כפית אגוז מוסקט
- כפית אבקת אפייה
- חופן אגוזים מרוסקים
אופן ההכנה –
- מדליקים מראש את התנור ל170 מעלות.
- מתחילים למעוך בקערה אץ הבננות על שמתקבלת מרקם חלק ואחיד.
- להוסיף לבננה את שאר המרכיבים ה"לחים" (החלק הראשון ברשימה) ולערבב הכול ביחד.
- לאחר שהתערבות אחידה יש לנפות את הקמח המלא והקמח הלבן ישירות על התערובת
- להוסיף את הקינמון והאגוז המוסקט ולערבב היטב
- תוסיפו את האבקת אפייה ולאחר ערבוב מלא להוסיף את האגוזים.
- משמנים היטב את התבנית ויוצקים את הבלילה
- יש לאפות את העוגה למשך של כ40-45 דקות עד שהעוגה שחומה וסדוקה מעט מלמעלה
- יש לצנן היטב טרם ההגשה.
עוגת בננה פרווה –
מצרכים –
- ביצה
- חצי כוס סוכר
- שליש כוס שמן קנולה
- שליש כוס מיץ תפוזים
- 2 בננות בשלות
- כפית תמצית וניל
- כוס של קמח תופח
- חצי כפית אבקת סודה לשתייה
- חצי כוס אגוזי פקאן מרוסקים (מעורבבים ביחד עם כפית אחת של קמח)
אופן ההכנה –
- מדליקים מראש את התנור ל170 מעלות.
- מערבבים את כל המצרכים ביחד על פי הסדר בו הם מופיעים ברשימה
- משמנים היטב את התבנית ויוצקים את הבלילה
- יש לאפות את העוגה למשך של כ40 דקות
- יש לצנן היטב טרם ההגשה.
עוגת בננה בחושה פרווה –
מצרכים –
- 3 בננות בשלות
- 2 ביצים
- חצי כוס שמן
- חצי כוס סוכר (אפשר גם כוס שלמה)
- 2 שקיות של סוכר וניל
- כוס מיץ תפוזים
- כפית סודה לשתייה
- כוס וחצי קמח תופח
אפן ההכנה –
- מדליקים מראש את התנור ל180 מעלות.
- מועכים את הבננות עד שיהיו במרקם חלק ואחיד
- מערבבים את כל המצרכים ביחד על פי הסדר בו הם מופיעים ברשימה
- משמנים היטב את התבנית ויוצקים את הבלילה
- יש לאפות את העוגה למשך של כ50 דקות
- יש לצנן היטב טרם ההגשה.