יהדות וקבלהילדים ומשפחה

מתכונים לחלות ביתיות מדהימות שיעשו לכם את השבת

חלה ביתית, טובה וטרייה יכולה לשדרג את כל הארוחה. בואו לקבל 2 מתכונים לחלה רכה וחלה מתוקה שיעשו לכם את השבת הרבה יותר טעימה וכיפית.

לקראת סעודת שישי ושבת אנו רוצות לפעמים לגוון ולהפתיע את בני המשפחה שלנו ולהכין את החלות בעצמנו. אומנם יותר פשוט ללכת למאפייה הקרובה ולקנות חלות רכות לשבת אבל אין משהו שישתווה לריח המדהים שעוטף את הבית ולחלה שהכינו בעבודת יד ובאהבה במיוחד לכבוד המשפחה והאורחים בסעודה. בדיוק בשביל הימים האלה שרוצים קצת יותר להשקיע אספנו עבורכן מתכונים לחלה אוורירית וחלה מתוקה לשבת, אנחנו בטוחים שהן ישדרגו כל ארוחה משפחתית וילכו מעולה עם כל תבשיל שתכינו. 

חלה קלאסית – 

רכיבים:

  • 2 קילו קמח לבן, מנופה
  • 5 כפות שטוחות של סוכר
  • 3 כפות שטוחות של מלח
  • 4 כפות שטוחות של שמרים יבשים
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 8 כוסות מים פושרים -חמים

לכיסוי החלה-

  • 3 כוסות שומשום\ קצח
  • 2 כוסות מים קרים
  • כף סילאן
  • שמן זית

אופן ההכנה:

שמים את הקמח, המשרים והסוכר בקערה ומערבבים. בהדרגה מוסיפים מים, טחינה ומלח הכול תוך לישה של הבצק. לאחר לישה של כמה דקות להוסיף את השמן ולהמתין כי 2 דקות. הבצק המתקבל צריך להיות קצת דביק ורך, במידה והבצק לא רך מספיק ניתן להוסיף עוד מים וללוש.

לאחר שהבצק מוכן יש לכסות את הקערה בשקית ניילון\ מגבת על מנת לאפשר לבצק לתפוח, יש להשאיר אותו במקום חמים לכ40 דקות. לאחר מכן יש ללוש את הבצק בצורה יסודית כ3 דקות ולהחזיק להתפחה ועוד כחצי שעה.

לאחר תום החצי שעה יש לעשות הפרשת חלה ולחלק את הבצק לחלקים במשקל של כ130 גרם כל חלק. כל חלה יש לקלוע מ4-5 רצועות בצק ולהדק היטב.

לאחר יצירת החלות יש לערבב את הסילאן עם המים הקרים ובצד להניח קערה עם שומשום או קצח (אפשר גם לערבב בניהם), לוקחים כל חלה וטובלים אותה במים עם הסילאן ואז בשומשום ומניחים בתבנית עם נייר אפייה להתפחה כחצי שעה.

לבסוף מחמים את התנור ל200 מעלות ואופים את החלות במצב טורבו למשך זמן של 30-40 דקות עד שהחלות שחומות ויפות. עם הוצאת החלות מהתנור יש להשפריץ עליהן מעט שמן זית ולהניח אותן בצד להצטנן. 

חלה מתוקה – 

רכיבים:

  • חצי קילו קמח לבן
  • כפית שטוחה של מלח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 150 גרם סוכר לבן
  • 350 מ"ל מים חמים
  • 2 כפות שמן
  • ביצה 

לכיסוי החלה:

  • ביצה טרופה
  • פרג לפי צורך
  • 50 מ"ל מים רותחים
  • 2 כפות שטוחות של סוכר

אופן ההכנה:

שמים בקערה את הקמח, מלח, שמרים, סוכר, ביצה והשמן ומערבבים בעדינות. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבבים הכול ביחד לכ5 דקות עד לקבלת בצק במרקם חלק ורך. שקיבלנו את המרקם המבוקש נכסה את הקערה בשקית ניילון\ מגבת על מנת לאפשר לבצק לתפוח כשעה במקום חמים. הבצק צריך במהלך השעה הזו להכפיל את נפחו.

לאחר ההתפחה יש לקמח משטח ולשמן ידיים עכל מנת לעבוד בצורה האפקטיבית ביותר, ניתן לקלוע את החלות לצמות או להכין חלות קטנות ואישיות לפי בחירה. את החלות המוכנות יש להניח בתבנית עם נייר אפייה, לכסות ולהתפיח כשעה במקום חמים עד שהבצק שוב יכפיל את נפחו.

לאחר ההתפחה מברישים את החלומות בביצה ומפרזים מלמעלה פרג לפי הטעם. מחמים את התנור ל190 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה עד שהן שחומות ויפות.

לקראת סוף האפייה מכינים מי סוכר- מערבים סוכר עם מים מורתחים עד שהסוכר נמס לגמרי. כאשר החלה מוכנה מוזגים עליה את מי הסוכר בעדינות ומניחים את החלות בצד להצטנן.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button