יהדות וקבלה
ראש השנה | מתכונים לעוגות מתוקות שהן חובה לערב החג
לקראת ראש השנה אספנו מתכונים לקינוחים לחג - עוגת מייפל, עוגת תפוחים בחושה וכמובן שעוגת דבש בחושה. בואו להתחיל את השנה בדרך מתוקה
זה ידוע שבערב ראש השנה חייב עוגה מנצחת כדי להתחיל את השנה בצורה הכי מתוקה שיש. בשביל להקל עליכם אספנו את המתכונים לעוגות שיסגרו לכם את ארוחת החג בצורה מושלמת. בואו לבחור בין עוגת מייפל, עוגת תפוחים, עוגת תפוחים בחושה, עוגת דבש בחושה או כמובן האפשרות המנצחת – להכין הכול וליהנות ממבחר קינוחים מנצח.
לקראת ראש השנה: עוגת מייפל
אומנם המייפל לא נמצא במסורת הרשמית של ראש השנה אבל זה מספיק קרוב לדבש כדי שנוכל להוסיף אותו לקינוחים המפנקים שלנו.
מצרכים:
- 3 ביצים
- כוס ורבע סוכר לבן
- 2\1 כוס שמן
- גביע יוגורט טבעי\ קצפת צמחית (לעוגה פרווה)
- 3 שקיות של סוכר וניל
- כוס ורבע של קמח תופח
- כוס מלאה של אגוזים קצוצים
- סירופ מייפל
הוראות הכנה:
- מלבד האגוזים והמייפל יש לערבב את כל המצרכים לפי סדר הופעתם במתכון.
- יש לשמן היטב תבנית ולשטח את את התערובת בצורה אחידה ולפזר מלמעלה את האגוזים.
- להכניס את העוגה לתנור ולאפות כ40 דקות בחום של 180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה.
- כאשר מוציאים את העוגה מהתנור יש לחורר אותה מעט עם קיסם ולשפוך בצורה אחידה את סירופ המייפל.
- יש לצנן לפני ההגשה ולתת לעוגה לסוג היטב את הסירופ.
עוגת תפוחים וקינמון
התפוחים כידוע מככבים בארוחת ערב ראש השנה ולכן חייבים להופיע גם בקינוחים. את העוגה הזאת אתם פשוט חייבים לנסות.
מצרכים:
- כוס ורבע קמח לבן
- שקית אבקת אפייה
- מעט מלח
- כוס קמח שקדים\ אבקת שקדים טחונים
- כפית קינמון
- כוס וחצי סוכר לבן
- 3 ביצים בגודל L
- שלושת רבעי כוס של שמן קנולה
- כפית תמצית וניל
- שליש כוס חלב
- 3 תפוחים גדולים (חתוכים וקלופים)
- 3 כפות שקדים פרוסים
- אבקת סוכר
הוראות הכנה: - שמים קמח, אבקת אפייה, מלח, קמח שקדים, קינמון וכוס סוכר בקערה ומערבבים הכול לבלילה אחידה.
- בקערה נוספת טורפים ביצים עם חצי כוס סוכר שנשארה למשך של כ2-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן, וניל וחלב וטורפים לעוד כדקה עד שהתערובת מעט תפוחה.
- מערבבים את שתי התערובות עד לקבלת מרקם אחיד.
- מערבבים את התפוחים בבלילה (משאירים מעט בצד).
- מדליקים תנור ל180 מעלות ומוזגים את התערובת לתבנית.
- מפזרים מעל התערובת את שאר התפוחים ואת השקדים הפרוסים ואופים למשך של 45-50 דקות.
עוגת דבש בחושה
עוגת תפוחים ומייפל זה אומנם עוגות מפנקות שמותאמות בדיוק לחג, אבל ערב ראש השנה מחייב גם עוגת דבש איכותית כדי להתחיל את השנה כמיטב המסורת.
מצרכים: - 2 ביצים בגודל L
- חצי כוס סוכר חום
- 1/3 כוס שמן
- כוס דבש טבעי
- חצי כוס תה
- כפית תמצית וניל
- 170 גרם קמח לבן
- 5 גרם אבקת אפייה
- 2 גרם אבקת סודה לשתייה
הוראות הכנה:
- מכינים חצי כוס של תה חזק ומניחים בצד
- מדליקים את התנור ל-165 מעלות ומכינים תבנית אינגליש קייק (מניחים נייר אפייה ומשמנים).
- שמים במיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים ביחד בעזרת וו הקצפה במהירות גבוהה למשך של כ- 7 דקות (הבלילה צריכה להיות סמיכה עם בועות צפופות).
- מוסיפים לאט את השמן, הדבש, הוניל והתה וממשיכים בהקצפה למשך של כ- 2 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים גם את הקמח, אבקת אפייה והסודה לשתייה ומקציפים עוד דקה.
- מעבירים הכול לתבנית שהכנו עד לגובה של כ3\2 (העוגה תופחת) ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך של כ45 דקות.
- לאחר שהעוגה זהובה ומוכנה מניחים אותה בצד ומברישים אותה מלמעלה ב4 כפות של דבש.
- רצוי להכין את העוגה יום או יומיים לפני כיוון שהיא טעימה יותר אחרי ש"נחה" קצת בטמפרטורת החדר.