יהדות וקבלה

מתכון עוף לשבת – שני אפשרויות טעימות וקלות להכנה

שבת מלכה מגיעה ואת עוד לא בחרת באיזה מתכון לבשל? על דאגה אנחנו כאן דאגנו למתכון עוף נהדר בשני וריאציות שונות שיסדרו לך את השבת:

כל יום שבת מגיעה הדילמה של "מה להכין הפעם?" עוף חייב להיות על השולחן ובעדיפות שגם יהיה קל להכין אותו, בדיוק לפי המכונת הזאת הלכנו ומצאנו לך את מתכון עוף לשבת המושלם.

מתכון עוף לשבת ברוטב לימון

מתכון נפלא לעוף בנינוח מדהים ומרקמים משגעים, למעוניינים בשדרוג התבשיל הוסיפו גם לבבות ארטישוק וזיתי קלמטה, זה כמובן לא בגדר חובה אבל אתם תהיו מופתעים מכמה עניין הם הולכים לתבשיל שלכם.

מצרכים:

  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תבלין אורגנו מיובש
  • 2 קילו ירכי עוף (אפשר לשלב גם שוקיים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל קלוף וקצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 לימון, פרוס לפרוסות דקות
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 3 כוסות מים רותחים + כפית אבקת מרק עוף או 3 כוסות ציר מרק עוף
  • לשדרוג התבשיל: פחית לבבות ארטישוק משומרים, 1 כוס זיתי קלמטה

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה ערבבו 1/2 כפית מהמלח עם האורגנו המיובש.
  2. את ירכי העוף מצפים עם תערובת המלח והאורגנו עד לציפוי אחיד.
  3. מחממים שמן זית בסיר מסוג סוטאז’ על להבה בינונית.
  4. הניחו את העוף כאשר העור פונה כלפי מטה, בתוך השמן החם והניחו לו להתבשל במשך 6-8 דקות, עד שתשימו לב שהעור מתחיל להשחים.
  5. הפכו את העוף והשחימו אותו בצידו השני למשך 5 דקות.
  6. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  7. לאותו הסיר, על להבה בינונית, הוסיפו את הבצל, השום, ואת חצי כפית המלח שנותרה. בשלו כ 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם והוסיפו את פרוסות הלימון.
  8. מוסיפים לסיר מעט יין לבן ומערבבים היטב תוך כדי הורידו את החלקים שנדבקו לתחתית הסיר הביאו לרתיחה ובשלו כ 5 דקות על להבה בינונית
  9. ערבבו מים עם אבקת מרק עוף ושפכו לסיר, החזירו כעת את חלקי העוף לסיר והביאו לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית במשך 5 דקות.
  10. עכשיו זה הזמן להוסיף את לבבות הארטישוק והזיתים למי שרוצה וממשיכים
  11.  לבשל עוד 10 דקות.

בתאבון 🙂

מתכון עוף בתוספת פירות יבשים חגיגה לעיניים ולחיך


מתכון עוף
בעל ארומה מתקתקה בתוסת פירות יבשים ותבלינים עשירי טעם מנה מומלצת להגשה בשבתות ובחגים לצד אורז לבן או קוסקוס
.


מצרכים
:

  • 8 שוקי עוף

  • 3 בצלים גדולים

  • 4 שיני שום כתושות

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 2 כפות סוכר חום

  • 3 כפות דבש / סילאן

  • 1 כף מלח

  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה

  • 1 כפית פלפל שחור

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

  • 1/4 כפית קינמון

  • 1/2 כוס מים

  • 6 שזיפים מיובשים חצויים

  • 6 משמשים מיובשים חצויים

  • להגשה: שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

  1. חממו שמן בסיר רחב וטגנו את הבצל עד להזהבה.

  2. הוסיפו את השום והעוף וטגנו במשך מספר דקות מכל הצדדים.

  3. כעת הוסיפו את הסוכר, הדבש, ואת כל התבלינים והמים והביאו לרתיחה.

  4. הוסיפו את הפירות היבשים, הנמיכו את הלהבה ובשלו למשך שעה

  5. כשמוכן העבירו לקערת הגשה לצד אורז לבן\קוסקוס לבחירתכם כמובן והגישו.

    בתאבון
    :)

    מקווים שתהנו מ-2 מתכוני העוף הנהדרים לשבת הללו שיישדרגו בקלות כל שולחן בין רגע 🙂


    יעניין אתכם גם –

    משמעות הצבעים ביהדות ועל פי הקבלה
    מתכון לפיצה | פשטידות | קינוחים – 5 מתכונים חלביים מעולים לשבועות

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button