מתכון לפיצה | פשטידות | קינוחים – 5 מתכונים חלביים מעולים לשבועות
מצאנו מתכונים חלביים מנצחים! מתכון לפיצה, פשטידת ברוקולי ופשטידת תירס. לקינוח הוספנו מתכון לעוגת גבינה וקרם פטיסייר שיסגרו לכם את הארוחה בכיף

כולנו יודעים ליהנות ולהעריך ארוחה חלבית טובה. בשביל להכין ארוחה ביתית פשוטה ומנצחת מצאנו בשבילכם מתכונים חלביים מדהימים שאתם חייבים לנסות! מתכון לפיצה, פשטידת ברוקולי ופשטידת תירס שאתם לא יכולים לוותר עליהם. והוספנו גם קינוחים מושלמים – עוגת גבינה וקרם פטיסייר שיסגרו לכם מעולה את הארוחה וישאירו את כולם עוד טעם של עוד.
מתכון לפיצה
מצרכים –
- כף מלח
- 2 כפות סוכר לבן
- 3 כוסות של מים פושרים
- חצי כוס שמן קנולה
- צנצנת אחת של רוטב עגבניות
- גבינה צהובה\ מוצרלה מגוררת
- תוספות לפי בחירה (זיתים, פטריות, תירס, גמבה, עגבנייה, בצל, גבינה בולגרית ועוד)
מתכון לפיצה, אופן ההכנה –
-
מכניסים קמח, סוכר, מלח, שמן ומים ביחד לקערת המיקסר ומערבבים עם וו גיטרה כשתי דקות (אפשר גם ידנית), עד שמתקבל לבצק אחיד.
-
מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת ושמים בצד למשך שעתיים.
- מחממים תנור בטורבו ל180 מעלות.
-
מפזרים קמח על המשטח כדי לעזור עם דביקות הבצק ומחלקים את הבצק ל4 כדורים זהים.
-
שמים נייר אפייה על התבנית הייעודית.
-
מרדדים את כדורי הבצק שחלקנו לפי הגודל של התבנית הרצויה.
-
מורחים שכבה אחידה של רוטב על הבצק המרודד ומפזרים את הגבינה ולבסוף מוסיפים את התוספות שבחרתם.
-
אופים את הפיצה בתנור ל40 דקות, עד שהבצק מזהיב והפיצה מוכנה לאכילה.
פשטידת תירס
מצרכים –
- 2 כוסות של גרגרי תירס
- 100 גרם של גבינת קשקבל
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- קופסה של קוטג' (רצוי של 9%)
- 3 כפות שמן קנולה
- 4 ביצים בגודל L
- חצי כוס קמח לבן
- שקית אבקת אפייה
- מלח ופלפל לבן לתיבול לפי טעם
- קמח תירס
פשטידת תירס, אופן ההכנה – - מערבבים בקערה את כל המצרכים (חוץ מהקמח תירס) לפי הסדר שהם כתובים במתכון.
- מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.
- את התבנית מרפדים בקמח תירס ושופכים את הבלילה של הפשטידה, משטחים את הפשטידה שתהיה אחידה וסימטרית.
- אופים למשך של כ40 דקות עד למיצוק והזהבת הפשטידה.
פשטידת ברוקולי
מצרכים – - 800 גרם פרחי ברוקולי מבושלים מפורקים או שקית של ברוקולי קפוא
- 3 ביצים
- 3 כפות של קמח לבן
- חצי כפית (חצי שקית) של אבקת אפיה
- גביע שלם של קוטג’
- גבינה בולגרית מפוררת (בערך 3 כפות)
- גבינה צהובה מגורדת (בערך 2 כפות)
- כף שטוחה אבקת מרק – פרווה
- מלח ופלפל לפי טעם
לא רק מתכון לפיצה. פשטידת ברוקולי, אופן הכנה – - שמים את הברוקולי במים רותחים ל10 דקות עד שהם מתרככים מעט ומסננים.
- מחמים תנור ל 180 מעלות
- קוצצים את הברוקולי ומוסיפים את שאר המצרכים
- מערבבים הכול ביחד ומוסיפים תיבול לפי טעם
- מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור ל40 דקות.
מתכונים חלביים הם לרוב קלילים יותר להכנה והארוחות כיפיות ומתאימות לכל אירוע. מלבד המתכון לפיצה שדורש זמן בגלל ההתפחה הפשטידות קלות מאוד להכנה ומתאימות גם לאירוח רשמי וגם לארוחות שצריך להרים בהפתעה ובמהירות. תוסיפו לצד הפשטידות כמה סלטים, לחם טוב וסגרתם לעצמכם יופי של פינה עם ארוחה טעימה וכיפית.
אך כמובן שבסוף של כל ארוחה טובה צריך משהו מתוק וטעים כדי לסיים באווירה נעימה לשם כך הוספנו לכם 2 מתכונים לקינוחים חלביים שאתם חייבים לנסות.
לוקח כמו מתכון לפיצה – עוגת גבינה
מצרכים – - 750 גרם גבינה לבנה
- שקית של סוכר וניל
- 2 כפות של קמח לבן
- 2 כפות גדולות של פודינג וניל (אינסטנט)
- 6 ביצים
- כוס אחת של סוכר
- 2 קביעים של שמנת חמוצה
- 2 שקיות של סוכר וניל
עוגת גבינה, אופן ההכנה –
- מפרידים את החלבונים ומקציפים אותם עד לקבלת קצף יציב
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה בזמן ההקצפה עד שהקצף יציב ואחיד
- בקערה נוספת שמים את הגבינה לבנה, סוכר וניל, קמח, פודינג והחלמונים ומקציפים הכול ביחד למספר שניות עד שהכול אחיד ובלי גושים.
- שופכים בעדינות את הקצף לבלילה ומערבבים בעטיפה עד שהכול אחיד.
- מעבירים הכול לתבנית ואופים ב"מכת חום" של 10 דקות על 200 מעלות (מומלץ לשים בתחתית התנור קערה עם מים על מנת לשמור על סביבה לחה למניעת בקעים בעוגה).
- לאחר 10 הדקות הראשונות מורידים את החום ל150 ואופים למשך של כ40-50 דקות.
- לאחר סיום האפייה נותנים לעוגה לנוח בתנור למשך כשעה.
לציפוי העוגה –
מערבבים היטב את השמנת החמוצה עם הסוכר הוניל ועם סוף האפייה מורחים את הציפוי בצורה אחידה על כל העוגה. למי שמעדיף אפשר גם לצפות באבקת אפייה או קצפת. רצוי להגיש לצד פירות\ גלידה או קצפת.קרם פטיסייר
מצרכים –
-
קרם פטיסייר, אופן ההכנה –
- מערבבים וממיסים את הקמח במעט חלב
- מוסיפים את החלמונים המופרדים ומערבבים הכול ביחד במטרפה.
- מרתיכים בסיר את שאר החלב עם סוכר ומקל הוניל.
- מערבבים בעדינות את החלב לתערבות הקמח.
- מחזירים הכול ביחד על הכיריים ומסמיכים את זה תוך כדי בחישה
- שמים הכול בצד לקירור ומכסים בניילון נצמד כדי שלמור על הקרם.
- לפני הגשת הגשת הקרם יש להוציא את מקל הוניל