קינוחים פרווה לפסח – בואו להפתיע את האורחים שלכם במתוקים מיוחדים
שחג הפסח מתקרב כולם נכנסים ללחץ למצוא את המתכונים הכי מיוחדים לארוחת חג. במיוחד בשביל זה אספנו מתכונים לקינוחים פרווה כשרים לפסח, תיהנו
כולנו מכירים את הלחץ בהכנות לקראת חג פסח.. הכנת הבית לקראת בוא החג וכמובן שהרגע שכולם מחכים לו – ארוחת החג. אומנם זה לא קל למצוא מבחר מנות כשרות, טעימות, מיוחדות ומגוונות לחג הפסח שכן הרבה מצרכים בסיסיים אסורים. אך משימה קשה אף יותר היא לחשוב על קינוחים כשרים לחג, כדי להקל עליכם את ההכנות אספנו מבחר מתכונים לקינוחים פשוטים להכנה, כשרים לפסח שישדרגו לכם כל ארוחה.
קינוחים פרווה לפסח
1. אגסים ביין עם קינמון-
מצרכים
- 8 אגסים מקולפים
- חצי בקבוק של יין לבן
- מקל קינמון
- כוס סוכר
- גרידת תפוז
- 3 כוסות מים
אופן הכנה
ההכנה הכי פשוטה שיש, שמים את כל המצרכים בסיר גדול ומרתיחים הכול ביחד עד שהאגסים רכים לגמרי. בהגשה ניתן להוסיף עם גלידת וניל, שוקולד חם, אגוזים, דבש או כל דבר שאתם אוהבים ומסתדר לכם נכון בטעמים.
2. חטיפי שקדים בקרמל –
מצרכים
- כוס סוכר
- רבע כוס מים
- כף מיץ לימון
- 350 גרם שקדים (לא קלויים)
- כף שמן
אופן הכנה
גם פה מדובר בקינוח קליל וכיפי, על אש קטנה מרתיחים את הסוכר עם המים תוך ערבוב עד לקבלת הקרמל. לאחר קבלת הקרמל המושלם מוסיפים את השקדים ומערבבים טוב. בתבנית משומנת יוצקים את השקדים בקרמל ומרדדים לשכבה עבה וישרה. לאחר שהכול מוכן מכניסים את התבנית למקרר עד לצינון מלא ומיצוק, שוברים ומגישים.
3. קראמבל תפוחים –
מצרכים
- 5-6 תפוחים ירוקים
- 3 כפות סוכר חום
- 50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
- קינמון
- פירות יער\ ריבת פירותלבצק
- כוס קמח מצה\ קמח תפו"א
- שקדים טחונים
- כוס סוכר חום
- כפית קינמון
- 80 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה
אופן ההכנה
מערבבים ולשים את המצרכים לבצק עד להיווצרות של בצק פירורים. במקביל מערבבים בקערה את כל המצרכים (חוץ מהפירות יער\ ריבה) ולשים טוב עד שהתפוחים נספגים בחמאה. לאחר מכן מוסיפים גם את הפירות יער\ ריבה ומערבבים.
יוצקים בדחיסות את התפוחים לכוסות אישיות ומצפים מלמעלה בבצק הפירורים. מחממים תנור ל180 מעלות ואופים ל20 דקות. כאשר הבצק למעלה מקבל גוון שחום מוציאים ונהנים מקינוח מתוק וטעים.
4. עוגות אישיות למילוי –
מצרכים
- 3/4 כוס שמן אגוזים (או 150 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר)
- 200 גרם סוכר
- 7 חלמונים
- 220 גרם חלבון
- 1 כפית תמצית וניל או תמצית רום
- 150 גרם שקדים או אגוזים טחונים
- 150 גרם קוקוס
אופן הכנה
משתמשים במיקסר עם וו גיטרה להקציף את המרגרינה, החלמונים עם 50 גרם סוכר למשך של כ5 דקות. ולאחר מכן מוסיפים את התמצי וניל, השקדים והקוקוס ומערבבים הכול היטב.
את החלבונים מקציפים בנפרד עם 150 גרם סוכר עד לקבלת קצף יציב. לאחר מכן מאחדים הכול בתנועות קיפול עד למצב של תערובת אחידה ומעבירים לשיקית זילוף.
את התערובת מזלפים לתבניות מיני סברינה (שקעים) עד ל3\4 הגובה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך של כ35 דקות. כאשר העוגיות מזהיבות מצננים אותן על רשת ומצויאים מהתבנית. לפני ההגשה אפשר למלא את העוגות בריבת תות או פסיפלורה או בקרם שוקולד מריר (פרווה).