זירת המומחיםטוב לדעתצפה בהכל

תעודת זהות בנקאית שמעתם? – כמה עולה לנו לשלם על הבנק

לכולם יש רשימת הוצאות קבועה שמראה לנו כמה אנחנו מבזבזים כל חודש, אך רוב האזרחים לא יודעים כמה עמלות הם משלמים לבנקים. 

האם חשבתם לעצמכם כמה עולה תשלום לבנק כל חודש? אני לא מדברת על מה אנחנו משלמים לבנק כמו תשלומים, הלוואות והוצאות. כמה אנו משלמים על הבנק עצמו. ובכן, התשלום על הבנק נקרא עמלות וריביות וישנו סיכום מפורט הנקרא תעודת זהות בנקאית. כדאי לכם להיות מודעים על כמה אתם משלמים לו כל חודש.

תעודת זהות בנקאית

כל שנה הבנק מנפיק לכם תעודת זהות בנקאית הכוללת פירוט על ריביות, עמלות והעלויות של ההלוואה או המשכנתא. מרבית האנשים אינם מודעים מהי תעודת זהות בנקאית ואיך אפשר להתמקח עליה.
לפי דוחות הבנק של שנת 2020, כל משפחה משלמת בממוצע 160 ש"ח עמלות ועוד 170 ש"ח ריביות של מינוס או הלוואות.  

מה מחיר המינוס באשראי שלכם?

עוד מופיע בתעודת זהות בנקאית, כמה עולה לנו להיות במינוס. התעודה חושפת בבירור כמה אנחנו משלמים ריביות על כך שאנחנו במינוס. בנוסף, בתעודה מופיע המסגרת אשראי שלנו, כמה אנו יכולים לגהץ כל חודש ומסגרת האשראי שלנו בעובר ושב. החלק העיקרי שאנו צריכים לשים לב הוא מה הסכום המקסימלי שאנו יכולים להיכנס למינוס מבלי לחרוג מהמסגרת אשראי. חרגיה מהמסגרת אשראי מלווה בקפיצה של הריביות והעמלות ופוגעת בתדמית דירוג האשראי שלנו. ניתן לבקש מהבנק להגדיל לנו את המסגרת אשראי ובכך לשמור על דירוג אשראי תקין.

בנוסף לתמונה הכללית של מסגרת האשראי שלנו, בתעודת זהות בנקאית נוכל להבחין בריבית שאנו משלמים על המינוס. מומלץ לשים לב בין הריבית הנלקחת לנו על המינוס (עומדת בין 8%-10%) לבין הריבית השנתית הנמדדת לפי מספר הימים שהיינו במינוס. 
שימו לב לסכום הסופי ששולם על המינוס בסוף שנה הנקראת "סך הוצאות הריבית" המאפשרת לאזרח להבין כמה עלה לו להיות במינוס. 

לפי הסטטיסטיקה, כ-50 אחוז מהישראלים נמצאים במינוס מדי שנה ו20 אחוז מהם נמצאים במינוס קבוע. על פי החישוב, מינוס קבוע ממוצע של 10 אלף ש"ח יעלה לנו בממוצע כ-90 ש"ח. תוכלו להתמקח על ריבית המינוס. אם אתם מצאים במינוס קבוע לתקופה ארוכה, שקלו את האמצעות לסגור את המינוס באמצעות הלוואה מותאמת לכיס שלכם. 

עמלות

בסוף התעודה נמצא את כל נושא העמלות והוא הנושא העיקרי שאנו צריכים לשים לב אליו. ( קחו מרקר והדגישו את נושא זה). בסוף התעודת זהות הבנקאית שלנו נוכל לראות בוודאות כמה עמלות שילמנו לבנק לפי משיכת כספים בכספומט, הפקדות מזומן, הוראות קבע, צ'קים, פעולות מידע, עמלות כרטיסי אשראי, מטבע זר, ערבות בנקאית וכו'. 

ישנה דרך להוזיל את העלויות על העמלות והיא דרך מסלול עמלות חודשי של הבנק. מסלול זה יכול לעלות עד 20 שקלים בחודש. שקלו את פעולה זו לפי הצרכים שלכם, כמה אתם מושכים מזומן, מפקידים צ'קים וכו'.
ברגע שאתם מצטרפים למסלול עמלות קבוע תוכלו לקבל הוזלה משמעותית על כל פעולה שאתם עושים. אך לכל פעולה חוץ בנקאית כמו קניות אונליין באתרים לא ישראלים, עמלת המרת מט"ח, סליקה של כרטיס בנקאי בחו"ל אנו משלמים עמלה של כ-3%.

הלוואות

עוד נושא חשוב שמופיע לנו בתעודת זהות הבנקאית הוא נושא ההלוואות. (ללא פירוט על הלוואות לדיור). בנושא זה התעודה מראה לנו מה גובה ההלוואה שלקחנו וכמה אנחנו משלמים עליה דרך ריביות ועמלות. תוכלו לבדוק אם יש לכם פיקדונות סגורים שעל פיקדונות אלו אתם משלמים ריבית נמוכה מאוד. אם יש לכם פיקדון סגור, שקלו לבצע סגירת הלוואה עם הפיקדון אך עשו זאת רק עם התייעצות של הבנקאי שלכם. ישנה אפשרות לבדוק בבנק אחר מה האפשרויות תחלופה להלוואה לשמוע הצעה לחזור לבנק שלכם ולהתמקח על הוזלת הריביות.

לסיכום:

ניהול פיננסי תקין זה כאב ראש אחד גדול, אך חשוב לשים לב לכמות הריביות והעמלות שאנו משלמים כל חודש. שימו לב גם על הכסף בפיקדונות שלכם וכמה ריביות לוקחים על זה. תעודת זהות בנקאית תעזור לכם להבין את התמונה הגדולה ותוכל לעזור לכם להתנהל כלכלית נכון. 

תעודת זהות בנקאית- עמלות

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button