זירת המומחיםצפה בהכל

ריבית דריבית | מה זה אומר ואיך אפשר להרוויח מזה הרבה כסף?

ריבית דריבית או ריבית פריים היא הדרך שלכם להפוך סכום מסוים בחיסכון להרבה יותר כסף. בואו להבין מה זה אומר, איך זה עובד ואיך לנצל את זה לטובתכם

ריבית דריבית או ריבית פריים בין אם תרצו או שלא הן חלק בלתי נפרד מחיי היומיום של כולנו, בכל הלוואה שתיקחו או חיסכון שתפתחו אתם תתקלו במונח "ריבית" ומושגים "ריבית מצטברת" או "ריבית דריבית". אז אם מדובר במשהו שהוא חלק בלתי נפרד מחיינו הגיע הזמן שנבין באמת על מה מדובר.

אז מה ההבדל בין ריבית דריבית לריבית רגילה? ואיך מנצלים את זה לטובת הרווח האישי שלנו? 

נתחיל מהבסיס, מה אומר בעצם המושג ריבית?  

הרעיון של ריבית הוא לא מסובך: על מנת לקחת הלוואה יש לשלם עמלה על סכום ההלוואה, אותו סכום של ההלוואה הוא בעצם הריבית. העיקרון הוא בעצם "לקנות" כסף מהמלווה בסכום הריבית. הריבית היא אחוז מסוים שנקבע מראש בעת מתן ההלוואה הריבית הרגילה מחושבת לפי סכום ההלוואה ההתחלתי ולרוב לא נוטה לשינויים משמעותיים עם הזמן.

אילו סוגי ריביות יש ומה ההבדלים בניהם?

כיום, קיימים כמה סוגים של ריביות ואנשים רבים נוטים להתבלבל בהקשרים של מה כל ריבית בעצם אומרת. אז בשביל לעזור לכם טיפה להבין את ההבדלים סיכמנו לכם בקצרה ממש מה המהות של כל סוג ריבית. 

  • ריבית נומינלית: 

ריבית נומינלית הינה ריבית שנגזרת מסכום ההלוואה הכולל. כלומר, ככל שסכום ההלוואה גדול יותר ומחולק ליותר תשלומים כך הריבית תהיה גבוה יותר. 

  • ריבית פריים:

ריבית פריים היא הריבית הפופולרית ביותר בקרב הבנקים, היא נקבעת בהתאם למדדים של בנק ישראל ויכולה להשתנות לפי החלטת הנגיד המרכזי. ריבית זו לרוב שוות ערך לריבית של בנק ישראל ובאה בתוספת לריבית של הבנק עצמו. 

  • ריבית דריבית:

ריבית דריבית בניגוד לשאר הריביות היא ריבית מצטברת. היא לא מחושבת רק מתוך ההלוואה עצמה, ריבית דריבית מחושבת על הריבית במצטברת בתקופת ההלוואה. כלומר ככל שתקופת ההלוואה עולה כך גם עולה בצורה משמעותית (מאוד) הריבית. 

אז איך אנחנו יכולים לנצל את הקיום של ריבית דריבית לטובת הרווח האישי שלנו?

כאשר אנחנו מפרישים כספים לקופת גמל, גופים פנסיונים וקרנות השתלמות על בסיס חודשי, אנחנו "מלווים" את הכסף הזה לבנק. לדוגמא, קופות ההשתלמות משקיעות את הכסף שהעברנו במסלולים שונים ומפיקות לעצמן רווחים מכך. כאשר אנחנו מקבלים לאחר כ6 שנים את "ההלוואה" שלנו מקופות הגמל אנחנו מקבלים את הכסף בתוספת ריבית. רוב הזמן תשואות אלו מחשובות בצורה דומה לזו של ריבית דריבית ומכאן הרווח.

דוגמא טובה יותר בעזרתה קל יותר להבין את החישוב של ריבית דריבית היא קרן הפנסיה. מדובר בחיסכון לרוב הכי ארוך שלנו שנמשך לאורך שנים ארוכות. בכל מסלול חיסכון לפנסיה תצטבר תשואה מסוימת בקרן שתתווסף לפנסיה שלנו בסופו של יום. כיוון שהחיסכון גדל עם הזמן בהתאם לאפקט הריבית דריבית ישנה אפשרות של צבירה גדולה מאוד לחיסכון שלכם.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button